DKP

Online therapie

Online therapie is een volwaardige wetenschappelijk bewezen methode bij de behandeling van psychische klachten. De online behandeling is gebaseerd op de directieve en cognitieve gedragstherapie. Tijdens de behandeling staan je gedachten en gevoelens centraal. Door training en huiswerkopdrachten leer je anders naar zaken te kijken of je gedrag aan te passen en kun je je beter gaan voelen.

Voor veel voorkomende klachten, zoals posttraumatische stress, burnout, paniek, depressie en rouw, is er een specifieke behandeling. Er zijn ook speciale programma’s tegen bijvoorbeeld piekeren of faalangst. Tevens kan online behandeling succesvol worden ingezet tegen vele vormen van verslaving, ook in combinatie met face to face gesprekken.

Soms is er bij cliënten de behoefte om er toch een gezicht bij te zien. De online therapie kan dan afgewisseld worden met flankerende face to face gesprekken. Hierbij gaan de snelheid van de interventie en de menselijke ontmoeting samen op weg naar weer sterk worden.

Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij arbeidsre-integratietrajecten, doordat er naast therapie tevens behoefte is aan meer loopbaangerichte interventies zoals: sterkte-/zwakte onderzoek, arbeidsmarktverkenning en actieve arbeidsmarktbenadering als stap naar een nieuwe functie en/of werkgever.